Praktické i vkusné


Pokud bydlíte v bytě, který rozhodně netrpí gigantismem, spíše naopak, budete ho potřebovat vybavit nejen vkusným, ale zároveň i praktickým nábytkem. Mezi tyto druhy nábytku se, krom jiného, počítají i rozkládací pohovky. Jedná se o běžnou součást vybavení mnoha bytů a domů. A to i takových, které nabízejí svým obyvatelům místa habaděj. Možnost udělat si z gauče pomocí několika málo pohybů postel totiž dokáží ocenit snad úplně všichni.
šedý gauč
Největší úspěchy slaví rozkládací typy gaučů u návštěv, které musí zůstat přes noc. Návštěvy jsou totiž vděčné, že nemusí spát na zemi. Ovšem ani klasická pohovka není příliš přizpůsobená ke spaní. Nejenže nenabízí příliš mnoho místa, ale zároveň ve většině případů ani dostatečné pohodlí. Rozkládací verze jsou tak daleko komfortnější.
Další nespornou výhodou rozkládacích pohovek je jejich úložný prostor. Až na par výjimek ho má každý rozkládací gauč. Toto úložiště se dá využít mnoha způsoby. Obvykle se používá toto malé skladiště pro časopisy a další čtivo, pletení, polštáře na sedačky nebo ložní prádlo. V podstatě se tam dá uložit cokoliv, co se do tohoto prostoru vejde.
dekorace u pohovky
Levnější typy rozkládacích gaučů nepatří mezi designové skvosty a většinou se jedná hlavně o praktický druh nábytku. Ve vyšších cenových hladinách se však dají pořídit i velice pěkné kousky, které dokáží ocenit jak milovníci klasiky, tak i obdivovatele moderního stylu. Stejně jako běžné typy, i rozkládací pohovky se vyrábějí ze dřeva a látkových, respektive kožených a koženkových potahů. Podle zvoleného materiálu se také pohybuje jejich cena. V obecné rovně se dá říci, že látkové verze jsou nejlevnější, gauče s potažené kůží patří naopak mezi ty nejdražší.
Rozkládací pohovku určitě využijete i přesto, že nebydlíte v paneláku, ale máte prostornější domov. Nikdy nevíte, kdy budete donuceni okolnostmi spát v obýváku. Tak když k tomu má dojít, tak ať při tom máte alespoň pohodlí.